Bine ați venit!

Fundația Pro Prietenia Arad - atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre.
Credem în schimbare. Schimbarea duce la progres, iar progresul aduce energie, dezvoltare şi evoluţie.

Ghidul nostru spre o viata mai buna

Viziunea noastra priveste problema dezvoltarii oneste a serviciilor sociale oferite de Fundatia PRO PRIETENIA ARAD, prin promovarea unor proiecte de prevenire a traficului de persoane, a victimizarii, consumului de droguri si a criminalitatii, proiecte de dezvoltare pentru tineret, justitie sociala, precum si suport pentru grupurile tinta, care sa conduca la dezvoltarea si consolidarea societatii civile romane, a democratiei si progresului, prin valorificarea potentialului uman, natural si material de care dispunem, centrata pe valorile spiritualitatii si culturii romanesti si universale.

Ultimele proiecte

Campanie de informare a aradenilor privind riscurile asociate jocului “Balena albastră”

Jocul "Balena Albastră" atrage după sine consecințe deosebit de grave, atât psihice cât si fizice putând atrage chiar și sinuciderea celor care intră în joc. Grupul țintă este reprezentat de adolescenții vulnerabili, nesupravegheați de părinți.

După ce tinerii intră în joc primesc un set de sarcini din partea unui "mentor" pe care aceștia trebuie să le îndeplinească și să dovedească împlinirea lor prin imagini foto de tip "selfie" sau prin înregistrări video. Sarcinile cuprind, printre altele, vizionări de filme de groază la ore matinale, ascultare de muzică tendențioasă, care îndeamnă la sinucidere, automutilare cu diferite obiecte care pot produce tăieturi/înțepături iar, în cele din urmă aceștia sunt îndemnați spre sinucidere.

Campania on line "Why be a king if you can't wear your crown?" lansată în data de 17.03.2017 de către fundația Pro Prietenia Arad are ca scop informarea publicului larg din Arad cu privire la riscurile asociate acestui joc. De asemenea, organizatorii și-au propus informarea părinților cu privire la indicatorii de victimizare precum și a tinerilor care sunt vizați de acest joc cu privire la consecințele deosebit de grave care pot decurge din acesta.

Astfel, persoanele care sesizează modificări de comportament în rândul tinerilor sunt rugate să analizeze cu deosebită atenție posibilele surse și să se adreseze de îndată autorităților abilitate pentru a primi ajutor în gestionarea situației născute ca urmare a intrării în jocul sus menționat.

Pentru informații suplimentare Fundația Pro Prietenia Arad poate fi contactată telefonic la nr. 0257/210.606 sau prin e-mail (de pe pagina de contact). Persoana de contact - Adina Schwartz, Director departament "Justiție".

Fișiere atașate:

 Articol din GHIDUL ARADEAN

 Articol din NEWSAR

Rețele sociale

Pentru a observa îndeaproape activitatea noastră, vă rugăm să ne urmăriți pe conturile ce le avem pe cele mai populare rețele de socializare și canale de comunicare:

smily

Enjoy your Life!

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora.
Mai multe detalii... Ok