Action week on human trafficking

14 – 21 Octombrie 2014

În contextul zilei europene împotriva traficului de persoane – 18 Octombrie – Poliția Lancaster împreună cu Friendship Foundation UK – Romania, cu sprijinul fundației Pro Prietenia Arad au organizat o săptămână de acțiune împotriva traficului de persoane.

Ținând cont că România este principala țară sursă a victimelor traficului de persoane, o echipă multidisciplinară de specialiști a fost invitată de către organizatori pentru a facilita schimbul de bune practici și a dezvolta activități comune de prevenire și combatere a traficului de persoane precum și în vederea dezvoltării unor activități concrete de cercetare științifică al acestui fenomen și de dezvoltare a diferitelor activități academice care au ca obiect de studiu și analiză traficul de persoane și criminalitatea transfrontalieră organizată.

Activitățile care au fost desfășurate au avut loc conform agendei atasate.

Astfel, din punct de vedere al prevenirii și combaterii traficului de persoane s-au organizat întâlniri de lucru cu polițiști, procurori, ONG-uri din sfera asistenței victimelor precum și cu diferiți experți și potențiali multiplicatori.

Din perspectivă academică au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai universităților: Manchester, Lancaster, Central Lancaster. Acestea au vizat dezvoltarea unor relații de colaborare în sfera cercetărilor științifice (generarea unor proiecte finanțate de Comisia Europeană), dezvoltarea unor activități având ca scop schimbul de cadre didactice și studenți, programe comune de cotutelă masterală și doctorală precum și promovarea cursului postuniversitar "Prevenirea și asistența integrată a victimelor traficului de persoane", desfasurat de Universitatea de Vest din Timisoara.

De asemenea, acest curs postuniversitar a fost prezentat și în plenul conferinței internaționale organizate de Poliția Lancashire cu ocazia zilei europene împotriva traficului de persoane. La această conferință au participat peste 130 de specialiști (ONG-uri și instituții publice) care și-au manifestat un interes deosebit în sensul participării la cursul postuniversitar pentru a înțelege perspectiva unei țări sursă și a transpune modelele de bune practici pe care România le are.

Tot in cadrul sus mentionatei conferinte doaman Adina Schwartz a avut o prezentare privind evolutia traficului de persoane la nivel global si tendintele actuale in Romania. Prezentarea poate fi accesata pe site-ul fundatiei.

La finalul săptămânii de acțiune s-a organizat o întâlnire de evaluare de unde a reieșit faptul că atât organizatorii cât și participanții au fost deosebit de încântați de rezultatele pozitive ale activităților.

În continuare dăm citire din rezultatele sesiunii de evaluare:

Urmare a saptamanii de actiune s-a facut un comunicat de presa preluat de numeroase ziare on-line. Articolele de presa pot fi vazute pe site-ul fundatiei.

Galerie:

Fișiere atașate

Print

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok